De 5 Stora.

I anslutning till Järvzoo ligger Rovdjurscentret De 5 Stora. Där kan du lära dig om våra fem stora rovdjur - varg, björn, lo, järv och människa. Rovdjurscentret ska vara en opartisk plats där du kan bilda en egen uppfattning kring rovdjur och deras roll i både naturen och samhället. Utställningen består av bilder, filmer, pälsar att klappa på mer mera. Där finns dock inte så mycket artfakta, istället är de5stora.com en aktiv hemsida där du kan få reda på i princip allt om rovdjur. Rovdjurscentret erbjuder också utbildningar, föreläsningar och seminarium för olika mål- och åldersgrupper, exempelvis rovdjursskolan som är gratis för alla grundskoleelever (åk 1-9). En avancerad skyttesimulator finns för jaktubildningar, särskilt utvecklat för björnjägare för att inte riskera skadeskjutningar och attacker.

De 5 Stora är en fin och intressant utställning för hela familjen, och en stor tillgång för hela landet och oss i Gävleborg län. I Ljusdals kommun är rovdjur särskilt hett diskuterat, och att barn och ungdomar har chans till gratis och opartisk utbildning i ämnet tycker jag är bra och viktigt.


Lektionssalen för Rovdjursskolan. Om klasser inte har möjlighet att ta sig till Järvsö kan Rovdjurscentret också komma till skolor för att undervisa.


Klappstation.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0