Unik handel i Ljusdal.

När du kliver av tåget i Ljusdal hamnar du mitt i centrum bland alla butiker. I andra kommuner  hoppas man att shoppingsugna ska dras till kända affärskedjor, men i Ljusdal vill man istället locka med unika butiker med brett sortiment och personlig service. Daniel Swärd jobbar för Ljusdal i centrum som marknadsför dessa butiker och arbetar för ett attraktivt centrum bortom kedjorna som ser likadana ut i alla städer. Daniel tog med mig på en liten runda för att visa vilket fint och mysigt utbud av butiker som finns.


Wahlins har funnits i över 100 år och säljer glas, porslin, inredning och delikatesser som kaffe och thé.


I Röda Kvarns gamla bioteater samsas Rena Rama Verksta'n och HimleHörnet i en unik teatermiljö. Här får du tag på inramningar, konstnärsmaterial, hantverk och inredning.


Vid trädgårdshandeln Rosehills ligger Stenugnsbageriet Hemmavid med en liten och söt butik fylld med bakverk bakade på ekologiska råvaror.


Rosehills är en trädgårdshandel som blomstrat sedan 1889. Vår och sommartid finns här också Café Huller om Buller som erbjuder ekologiskt fika. I Glashuset finns keramikförsäljning och huset fungerar också som festlokal eller konsertlokal. Humla Kulturförening anordnar kosnerter här, samt Humla Visfestival (som jag själv besökte i somras vilket var absolut kanon!).


Lin är Hälsinglands landskapsblomma och hos Linnebutiken finner du det mesta i linväg. Kläder, smycken, metervaror med mera.


Solhusets second hand och loppis. Här shoppar du med gott samvete. Vinsten går till bland annat ungdomsfängelser och barnhem i Lettland och Ryssland och dessutom finns ingen mer miljövänlig shopping än att ta vara på gamla saker och kläder, inget nyproducerat som tär på miljön. Nedan ser ni Daniel Swärd!


Nordeens guld har funnits sedan 1917 inom samma familj och är nu inne på tredje generationen.


Affärer som funnits länge ger fina skyltar! Som dessa hos Eric Ericssons bokhandel.


Ljusdals varuhus - Centrumhuset, bjuder på många unika butiker...


...som damklädesbutiken Johanna där du bland annat kan köpa kläder från det hyllade och populära svenska märket Odd Molly.



Hos Konditori Finess hittar du klassiska bakverk som är mycket svåra att motstå...!


Unitis har både café, butik och möbelrenovering i samma hus! Mysig miljö och annorlunda möbelrenoveringar. Inredningsdetaljer med asiatisk känsla.



Och om du shop 'til you drop (haha, kunde inte låta bli) kan du alltid övernatta i något av de nyrenoverade rummen på Stadshotellet som ligger ungefär en fjärdedels stenkast från tågstationen. Här finns också uteliv med bland annat rockklubben Rock Night.

Det här var bara en liten del av de unika butiker som finns i Ljusdal! Allt är nära och den trevliga stadskänslan hänger i luften. Om du vill veta mer om vad som händer på stan i Ljusdal ska du gå in på Ljusdal i Centrums hemsida. Där kan du bland annat läsa om den kommande Familjedagen den 26 september.

Kommentarer
Postat av: ellinor

Gud, alla bilder får mig ju att längta hem till lilla fina Ljusdal.

2009-09-18 @ 22:17:19
URL: http://kakobak.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0